Fretten

De fret is een eigenwijs en nieuwsgierig roofdier. Met deze tips proberen we het bezoek aan onze kliniek voor uw fret prettiger te maken. 

De Reismand Voor een fret is het extra belangrijk dat de reismand goed afgesloten kan worden. Het zijn slimme dieren die niet graag opgesloten zitten, echte ontsnappingskunstenaars! Fretten vinden het vaak fijn als ze naar buiten kunnen kijken. Daarom is een wat open reismand prettig. Let wel op temperatuurswisselingen. Leg een fleece, handdoek of hun eigen frettenslaapzak in de reismand. Daarnaast is het bij kouder weer goed om een doek over de mand te hangen om afkoeling te voorkomen.
Let op, een Fret kan ook slecht tegen warmte! Dus bij hitte (in de auto) is juist verkoeling belangrijk. Een speeltje mee, kan het transport ook prettiger maken. De handigste reismanden zijn die, waarbij zowel de voorkant als de bovenkant open kan. Zoals bijvoorbeeld hier .

Deze voldoen vaak ook goed. Klik hier

Helemaal mooi is het als uw fret al aan de kooi gewend is. Als de kooi altijd open in het frettenverblijf staat is het een vertrouwd plekje.

De wachtkamer Wij behandelen uitsluitend op afspraak, maar toch is het mogelijk dat er nieuwsgierige honden in de wachtkamer aanwezig zijn. Voorkom dat er honden aan de kooi kunnen snuffelen. Zet de kooi dus naast u of op schoot.

Weer thuis Als uw fret alleen naar de kliniek komt, zal het thuis opnieuw geïntroduceerd worden bij de thuisblijver(s). Het dier ruikt anders en daar kunnen de andere fretten op reageren. Dit hangt natuurlijk wel af van de tijd dat de dieren uit elkaar zijn geweest en hoe goed de relatie en rangorde is.

Stichting de fret >Veel informatie over voeding, verzorging en medische zaken kunt u vinden op www.fret.nl